Over mij

Ik ben Feniks de la Fosse, geboren in Den Haag, waar ik een belangrijk deel van mijn leven heb doorgebracht.

Mijn opleiding heb ik in Leiden gevolgd, waar ik als klinisch- en orthopedagoog en als psycholoog ben afgestudeerd.
Ik ben door de overheid erkend als psychotherapeut en als zodanig ingeschreven in het BIG-register (BIG-nr.: 69048572516).
Tevens ben ik BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog (registerpsycholoog NIP/Gezondheidszorg) en gespecialiseerd als klinisch psycholoog (BIG-nr.: 49048572525).
Daarnaast ben ik seksuoloog en lid van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS), waar ik geregistreerd ben als seksuoloog NVVS-SH.

Van 1994 tot en met februari 2017 ben ik werkzaam geweest bij Pro Persona, een grote GGZ-instelling in het oosten van het land. Sinds 2011 ben ik naast mijn functie bij Pro Persona mijn eigen praktijk De la Fosse Psychotherapie gestart. Inmiddels ben ik volledig in mijn eigen praktijk werkzaam.
Aan Pro Persona ben ik nog verbonden als supervisor Systeemtherapie en Interpersoonlijke Psychotherapie.

Als psychotherapeut ben ik lid van de Vereniging voor Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT Nederland) en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en als systeemtherapeut ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG).
Bij alle drie de verenigingen ben ik tevens erkend als supervisor. Bij de NVP ben ik ook erkend als leertherapeut en bij de NVRG als leertherapeut en leersupervisor.

Daarnaast ben ik lid van de Vereniging EMDR Nederland (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en ben ik gevorderd EMDR-therapeut.

Op het vlak van relatietherapie ben ik verbonden aan de Stichting EFT Nederland (Emotionally Focused Therapy) en ben ik internationaal gecertificeerd EFT-therapeut.
Verder heb ik Level 3 van de Gottman-method training voor relatietherapeuten afgerond en gebruik ik deze methode in mijn werk met stellen.
Meer over de methodes die ik voor relatietherapie gebruik vindt u hier.

Ik ben lid van twee beroepsverenigingen, de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Door beide verenigingen ben ik gevisiteerd om te onderzoeken of mijn praktijk aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet.
Bij het NIP heb ik in 2016 het traject Visitatie Basis succesvol afgerond.
In 2017 is mijn praktijk door de LVVP gevisiteerd en gecertificeerd.

Ik neem deel aan meerdere intervisiegroepen en samenwerkingsverbanden met hulpverleners in de regio.

Adresgegevens:
De la Fosse Psychotherapie
Amsterdamseweg 50
6712 GJ Ede

Voor meer informatie over de zorg en dienstverlening:
Ga naar Aanbod

Voor informatie over werkwijze, wachttijden en tarieven:
Ga naar Over de praktijk

Wilt u zich aanmelden of een vraag stellen?
Ga dan naar Contact